zondag 14 november 2010

18 november 2010: Hans Dortmans

Hans Dortmans is documentairemaker. Achter zijn naam prijkt een respectabele lijst producties waarvoor hij het scenario schreef (o.m. De rode jaren, Otto Frank, Zonen van Suriname). Goddelijk Varken (2010) is zijn regiedebuut.
In deze documentaire wordt slager Gerard Zwetsloot gevolgd bij wie het varken Dorus opgroeit. Zwetsloot is ervan overtuigd dat een varken dat een goed leven heeft gehad beter smaakt dan een ongelukkig varken. Er is eerder al een varken net voor de slacht bij hem weggekocht, gaat Dorus dezelfde weg?Of is het vlees van dit varken straks bij Zwetsloot te koop?
De documentaire Goddelijk Varken geeft het antwoord, maar snijdt ook vragen aan als: Hoe gaan we met dieren om? Hoe kijken mensen aan tegen vleesconsumptie? Is het varken een onrein dier?
Goddelijk Varken is te zien op het IDFA (17 – 28 november), was ook al te bewonderen op het Nederlands Film festival, en is zelfs al op tv uitgezonden.
Hans Dortmans komt op 18 november naar de studio om te praten over zijn film. Jos de Jong hoopt ook van alles te weten te komen over scenario’s, het maken van een verhaal, en wat er bij zo’n productie allemaal komt kijken.

Hij is nog niet binnen, maar aflevering 7 van De Keuze van Kloos is hopelijk in de maak en straks op tijd klaar voor deze uitzending.

De techniek tijdens de uitzending wordt verzorgd door Matthijs Blonk.


De uitzending start als gebruikelijk met de PingPongtune. Deze duurt iets langer dan gebruikelijk (maar het is een leuk deuntje, u komt er wel doorheen). Reden is een technische storing waardoor de makers van PingPong moesten gokken wanneer het voorafgaand radiojournaal afgelopen zou zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten