dinsdag 28 september 2010

30 september 2010

Het gesprek met documentairemaker Hans Dortmans kan helaas geen doorgang vinden. De interviewer moet vanwege bijzondere omstandigheden verstek laten gaan. Maar waarom Hans Dortmans? Omdat hij een documentaire gemaakt heeft die wel erg tot de verbeelding spreekt: Goddelijk Varken, waarin  het varken Dorus gevolgd wordt, dat van big tot slachtrijp varken opgroeit bij slager Zwetsloot. Als een gelukkig varken lekkerder smaakt dan een ongelukkig varken, welke gevolgen heeft dat dan voor de verhouding tussen mens en dier?

De documentaire gaan zien kan in Utrecht tijdens het Nederlands Film Festival.

Thuisblijvers kunnen op maandagavond 4 oktober om 23:00 uur terecht op Nederland 2.

En dat gesprek... Radio PingPong hoopt dat het daar binnenkort alsnog van komt

dinsdag 21 september 2010

23 september 2010


 Rick de Leeuw en Jan Hautekiet hernemen vanaf zaterdag hun theatertournee ‘Op drift!’.

Hautekiet en de Leeuw, met van links naar rechts: Rick de Leeuw en Jan Hautekiet
 
Deze tournee brengt hen onder andere op dinsdag 28 september in De Kleine Komedie in Amsterdam en verder o.a. in Asse-Zelik, Berlare, Houthalen-Helchteren, Gent, Brugge en Munkzwalm.

Rick de Leeuw zong ruim twintig jaar in de Tröckener Kecks, maar als Kaat en Yohanes (8 jaar) zijn stem horen denken ze aan de vis Gill, de oude rot die zich in het aquarium over kleine Nemo ontfermt.

Op drift! is de derde show die Hautekiet en de Leeuw samen op de Vlaamse en Nederlandse podia brengen. Vanaf 2002 was er de show die simpelweg hun beide achternamen droeg, vanaf 2006 Het leven is nog nooit zo mooi geweest en nu dus Op Drift!, zoals ze zelf zeggen: "een work-out voor oog, oor, ziel en hart".

Jos de Jong voetbalde ooit met Rick de Leeuw maar wil deze donderdagochtend vooral met hem praten over het werken op een podium, het maken van verhalen en het leven als in een jongensboek.

Een filmpje van Hautekiet en de Leeuw bezig op het podium van de Bourlaschouwburg in Antwerpen vind je hier.

dinsdag 14 september 2010

16 september 2010

Vandaag te gast bij Radio PingPong: Arnold de Boer. Arnold is al jaar of tien zanger/muzikant van de band ZEA wat de laatste tijd een eenmansproject is geworden. Sinds begin 2009 is hij ook zanger van The Ex een punkbandje uit Wormer. Zo begon The Ex in ieder geval, ruim 30 jaar geleden, als punkbandje, en ook al spelen ze nu overal ter wereld, hebben ze keer op keer hun muzikale horizon verbreed en brengen ze vandaag hun 25e album op lp/cd uit, als het gaat om enthousiasme en onbevangenheid is The Ex misschien nog steeds wel een bandje, iets waar de leden vooral veel plezier aan beleven.

De nieuwe plaat heet Catch My Shoe en bevat (hier een poging Ex-taal te vertalen): intense improvisaties, goed in het gehoor liggende gitaarmotieven in Konono-stijl, knapperige (knerpende?) bariton gitaarmelodieën en gestaag stuwende hypnotiserende ‘Afrikaanse’ ritmes.

Dat zullen we horen. Arnold de Boer neemt de nieuwe plaat mee en we gaan er over praten. Over de nieuwe nummers, over het zingen in The Ex en over het muzikantenleven.

Gastheer en presentator Jos de Jong is zeer benieuwd.

Luister naar de uitzending van 16 september 2010

Uitzending start wat ongelukking vanwege technische problemen. We wisten simpelweg niet of we al 'in de lucht waren' en zijn op goed geluk maar begonnen (iets te vroeg).

dinsdag 7 september 2010

9 september 2010

Radio PingPong hield een lange zomervakantie maar is voordat de volgende regering aantreedt alweer terug op de radio.


Anneke Jansen, foto: Polle Willemsen
Het Amsterdam Fringe Festival (2 –12 september) “bevindt zich in de rafelranden van het Nederlands Theater Festival en ontstond vijf jaar geleden als antwoord op de officiële theaterselectie”. Anneke Jansen is programma coördinator van dit festival en komt naar de studio om te vertellen hoe dit festival zich onderscheidt van het overige cultuuraanbod, over de geschiedenis ervan en wat voor haar de aantrekkelijke kanten zijn van een festival als De Fringe.

Eddie Kagie

In het tweede deel van het programma betreedt de dichter/acteur Eddie Kagie de studio. Hij zal een korte monoloog van Frans Kellendonk ten gehore brengen: De giraf, een tamelijk onbekend en redelijk atypisch werk van deze schrijver.

Hier een filmpje van Marius Bruijn (naar Witte dieren van Jan Arends) met Kagie in hoofdrol.


Met vandaag als gastheer/presentator: Jos de Jong